søndag den 24. juli 2011

Søndag 24 juli Yosemite/Mariposa



Vi fik os en dejlig amerikansk morgen buffet her i varmen i Death Valley. Vi kørte først til Sabriske Point, hvor vi så de bølgende formationer som ujævnhederne på en dansk sandstrand, bare meget større.


Hanne havde længe ønsket sig et billede af denne kaktus, som vi havde set siden vi forlod Las Vegas. Hun måtte lige skræmme en del firbenslignende dyr væk inden hun kunne få billedet.


Vi kørte derefter på tværs af Death Valley og så bl.a. et saltbjerg, som man åbenbart producerer fra her i området. For at komme ud af området skal man over 2 bjergrygge. Der er ikke serpentinerveje – man kører bare opad lige veje med en stigning på ca 10%.


Ved udkørslen fra dalen kunne vi se bjergformationen Sierra Nevada. Vi kørte længe langs denne bjergkæde med mange flotte tinder med sne på toppen.


Midt på eftermiddagen nåede vi Yosemite Park. Vi kørte i et meget smukt og højt bjergområde – ca. 8000fod. Tinderne på bjergene er ca. 13000fod høje. Der er mange smukke formationer – lidt ligesom i Østrig, bare lidt mere spredt. Parken er ret stor og vi kørte ret længe for at komme gennem parken. 









Vi skulle finde vores hotel, som skulle ligge lige uden for parken men i den modsatte ende. Da vi kørte ud af parken så vi skiltet til den by, Mariposa hvor hotellet ligger:  MARIPOSA 30 mil – altså 45km. Alting er stort herovre, men lige uden for parken og 45km hænger ikke rigtig sammen. Nå – vi måtte jo køre turen og hotellet lå da også fint i denne noget døde by. De fleste butikker er lukket – amerikanerne kan godt mærke krisen. Vi måtte købe en rødvin i en Liquer store og købe en Pizza to go – så vi kunne sidde på værelset og spise aftensmad.

1 kommentar:

  1. Det er godt nok nogle flotte billeder! Kan godt forstå at mor ville ha et billede af den kaktus ;)

    SvarSlet